Zweeds koningshuis diep bedroefd over dood Ari Behn

Vorsten

2019-12-26 13:05:02

De Zweedse koninklijke familie heeft donderdag bedroefd gereageerd op het plotselinge overlijden van Ari Behn, de gewezen echtgenoot van de Noorse prinses Märtha Louise. “We hebben bericht gekregen van het tragisch overlijden van Ari Behn. We hebben hem vele jaren gekend als lid van de Noorse koninklijke familie, die ons zeer na staat. Onze gedachten gaan uit naar zijn naasten”, aldus een verklaring van koning Carl Gustaf.

Ari Behn en Märtha Louise waren goed bevriend met kroonprinses Victoria en haar echtgenoot prins Daniel. Een vriendschap die ook na de echtscheiding van Ari en Märtha Louise in 2017 in stand bleef. “Het is met grote droefheid dat we het bericht hebben ontvangen van de dood van Ari Behn. We zullen ons Ari blijven herinneren als de warme, hartelijke en spirituele man die hij was. Het was een eer hem te kennen. Onze gedachten gaan uit naar zijn dochters en familie”, lieten Victoria en Daniel weten.

De Noorse premier Erna Stolberg liet woensdagavond al weten dat haar gedachten uitgingen naar iedereen die van Ari Behn hield. Ze betuigde haar “diepste deelneming” aan de familie naar aanleiding van zijn “tragische overlijden”.

Bij het koninklijk paleis in Oslo zijn sinds het bekend worden van het zelf gekozen overlijden van Ari Behn (47) kaarsen en bloemen door Noren neergelegd ter nagedachtenis. Op Instagram zijn honderden steunbetuigingen geplaatst voor prinses Märtha Louise.


Meer Zweden

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt