Zweeds koningshuis stelt provinciebezoeken uit

Vorsten

03-11-2020 19:38:07

Het Zweedse koningshuis heeft vanwege de striktere coronamaatregelen besloten de eerstkomende koninklijke bezoeken aan historische provincies te verschuiven naar volgend jaar.

Het gaat in eerste instantie om de bezoeken van het kroonprinselijk paar aan Örebro (5 november) en Uppsala (11 november). Over de drie overige bezoeken die nog voor dit najaar waren gepland, is nog geen beslissing genomen.

Het aantal coronabesmettingen neemt in Zweden snel toe, zo meldde premier Stefan Löfven dinsdag. “We hebben een zeer ernstige situatie”, vertelde Löfven op een persconferentie. “Het respijt dat we deze zomer hebben gekregen, is voorbij.”

Estafettestokje

Koning Carl Gustaf maakte in september bekend dat de koninklijke familie alle 21 provincies zou gaan bezoeken om ter plekke te horen wat de gevolgen zijn geweest van de coronacrisis voor met name gezondheidszorg, cultuur en bedrijfsleven.

Het koningspaar gaf zelf op 12 oktober de aftrap in ‘Stockholms län’- de provincie Stockholm. Daarna namen kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel en prins Carl Philip en prinses Sofia het estafettestokje over. In verschillende samenstelling werden respectievelijk Västmanland, Södermanland en Värmland bezocht. Deze week stond een visite aan Daniels thuisprovincie op het programma.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord