Zweeds koningspaar geeft inspiratie voor balkontuinen

Vorsten

27-06-2020 19:11:19

Het Zweedse koningspaar heeft zich zaterdag vermaakt in de tuin van hun zomerverblijf Solliden Slott op het eiland Öland. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia gaven daar de aftrap voor de jaarlijkse tuin-ideeënwedstrijd.

Het thema van de inzendingen is ‘thuisvakantie’. Dit met het oog op de coronacrisis en de alom geldende beperkende maatregelen. De ideeën gelden dan ook ontwerpen voor een tuin op het eigen balkon. Daarvan zijn in Solliden acht voorbeelden te zien. Het publiek en een jury krijgen de komende weken de tijd daaruit de mooiste of beste te kiezen. Dat kan ook digitaal.

Solliden is ook altijd waar de koninklijke familie elk jaar op 14 juli de verjaardag van kroonprinses Victoria viert, met onder meer een wandeling van de kroonprinses en haar gezin langs het met honderden in de tuin verzamelde publiek. Dit jaar zijn de festiviteiten afgelast, waaronder ook het traditionele concert in het atletiekstadion van Bornholm en de rijtoer van de koninklijke familie.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.