Zweeds koningspaar mist feestconcert voor Victoria

Vorsten

13-07-2020 13:10:59

De Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia zijn dinsdagavond in de ruïne van het kasteel van Borgholm niet bij het concert ter ere van de 43e verjaardag van hun oudste dochter kroonprinses Victoria. De jarige is zelf wel aanwezig, samen met echtgenoot prins Daniel en haar broer prins Carl Philip en vrouw prinses Sofia.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat het koningspaar het concert overslaat. Vanwege de coronamaatregelen treden Carl Gustaf en Silvia al enkele maanden niet in het openbaar, op een aantal ontmoetingen in de veiligheid van hun eigen residenties na. Het concert in de naast hun vakantieverblijf Solliden Slott gelegen kasteelruïne is besloten en slechts een handvol genodigden wordt toegelaten.

Normaal gesproken is het concert een van de hoogtepunten van de verjaardagsviering van Victoria op het vakantie-eiland Öland, voor de Zweedse kust ter hoogte van Kalmar. Het atletiekstadion van Borgholm stroomt er voor vol en de koninklijke familie is voltallig aanwezig. Tijdens het concert, waarvan de opbrengst is bestemd voor het Victoria Fonds, reikt de kroonprinses ook de naar haar vernoemde sportprijs en beurs uit.

Vanwege de corona-uitbraak gaat het dit jaar anders en is het concert, dat later op de avond in samenvatting wordt uitgezonden op televisie, verplaatst van het stadion naar de kasteelruïne. Daar kunnen mooiere opnamen worden gemaakt en is het ook makkelijk om fysieke afstand te bewaren.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.