Zweeds koningspaar op staatsbezoek in Finland

Vorsten

2015-03-03 10:14:00

HELSINKI – De Zweedse koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia beginnen dinsdag aan hun staatsbezoek aan Finland. Op deze eerste dag staat er onder meer een ontmoeting met de Finse president Saul Niinistö op het programma, zo valt te lezen op de website van het Zweedse hof.

Daarnaast gaan de koning en de koningin naar een tentoonstelling over de Finse componist Jean Sibelius en brengen ze een bezoek aan het Finse parlement. Vervolgens zullen de twee een krans leggen bij de Hietaniemi-begraafplaats, waar veel militairen liggen begraven.

De dag wordt afgesloten met een galadiner in het presidentieel paleis. Hier zullen de Finse president en zijn echtgenote ook bij aanwezig zijn.

Banden aanhalen

Het staatsbezoek aan Finland, dat tot en met 5 maart duurt, werd eind januari al aangekondigd. Het laatste staatsbezoek van Carl Gustaf en Silvia aan Finland was in augustus 2003. In het voorjaar van 2012 bezocht de Finse president Saul Niinistö Zweden en nodigde het koningspaar toen uit voor het huidige bezoek.

Met het bezoek willen Zweden en Finland onder meer de banden aanhalen op het gebied van politiek, economie en cultuur. Carl Gustaf en Silvia zullen op hun reis vergezeld worden door een handelsdelegatie en door de Zweedse ministers van Buitenlandse Zaken en Onderwijs.


Meer Zweden

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana