Zweeds prinsje heet Oscar Carl Olof

Kim Posthumus

2016-03-03 11:27:22

Koning Carl Gustaf van Zweden heeft donderdagochtend de naam van zijn pasgeboren kleinkind mogen onthullen. Het prinsje heet Oscar Carl Olof.

Het jongetje heeft bij zijn geboorte het hertogdom Skåne toegewezen gekregen. Gustaf VI Adolf, de grootvader van Carl Gustaf was de vorige hertog van Skåne. De koning riep donderdagochtend zijn ministers bij elkaar voor een bijzondere ministerraad op het Koninklijk Paleis. Dat is gebruikelijk na de geboorte van een koninklijke baby.

Na de bekendmaking is er om 12:15 uur een dankdienst in de kapel van het paleis, waarin familieleden, politici en hovelingen bijeenkomen.

Woensdagavond om 20:28 uur beviel kroonprinses Victoria van haar tweede kind in het ziekenhuis van Stockholm. Het jongetje weegt 3655 gram en meet 52 centimeter in lengte. Moeder en kind maken het goed. De 4-jarige prinses Estelle mocht vanochtend haar pasgeboren broertje voor het eerst ontmoeten in het ziekenhuis. Vervolgens is het gezin naar huis gegaan.

Prinsessan Estelle har på morgonen besökt Karolinska sjukhuset och träffat sin lillebror. Hela familjen har nu lämnat sjukhuset och är hemma på Haga slott. Alla mår bra och är mycket glada.

Geplaatst door Kungahuset op donderdag 3 maart 2016


Meer Zweden