Carl Gustaf maakt zich zorgen om bosbranden

Vorsten

05-08-2014 14:01:00

STOCKHOLM – De Zweedse koning Carl Gustaf houdt de bosbranden in zijn land nauwlettend in de gaten. Dat heeft het Koninklijk Paleis in Stockholm dinsdag bekendgemaakt.

Koning Carl Gustaf wordt door de betrokken autoriteiten constant op de hoogte gehouden. “Dit is een van de grootste bosbranden in de recente geschiedenis van Zweden. Ik maak mij ernstig zorgen om de mensen die zijn geëvacueerd en hun huis en bezittingen hebben moeten achterlaten”, reageert Carl Gustaf. “Veel landeigenaren zien hun bossen en landen compleet in rook opgaan”, aldus de koning die laat weten dat de situatie ook erg zwaar is voor de mensen die de branden moeten blussen.

Afgelopen weekeinde breidden de branden zich uit over een oppervlakte van 10.000 hectare. Het gaat volgens regionale bestuurders om de grootste brand in circa veertig jaar. Dinsdag hebben de bosbranden zelfs het leven van een Zweedse burger geëist. Honderden brandweerlieden zijn bij de strijd tegen de vuurzee betrokken. Meer dan 1000 mensen zijn op de vlucht geslagen voor de vlammenzee. Honderden koeien en paarden konden tijdig worden geëvacueerd.

Meer Zweden