Zweedse koning bijgepraat over prestaties langlaufers

Vorsten

29-01-2021 11:43:42

Koning Carl Gustaf heeft zich laten bijpraten over de stand van zaken rond langlaufwedstrijden van de Zweedse topskiërs. Daarover sprak hij met medewerkers van Svenska skidförbundet, de Zweedse skibond. Ook bondscoach Anders Byström was daarbij aanwezig.

De koning kreeg uitleg over hoe de langlaufwedstrijden zijn aangepast aan de coronacrisis. Ook vertelden de mensen van de skibond wat er is veranderd aan de activiteiten die de bond naast de organisatie van wedstrijden ontplooit en wat de impact is van de beperkende maatregelen.

Byström praatte de vorst bij over de prestaties van de Zweedse toplanglaufers in dit seizoen. Samen met Carl Gustaf keek hij ook vooruit naar de komende wedstrijden in Falun en de wereldkampioenschappen die later dit jaar in het Duitse Oberstdorf worden gehouden.

Carl Gustaf is een groot skifan. Hij laat zich regelmatig zien bij wedstrijden en maakt dan altijd wel een praatje met de Zweedse deelnemers.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.