Zweedse koning draagt Nederlandse orde bij ontvangst

Vorsten

2020-11-05 20:41:20

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft donderdag de versierselen op zijn uniform speciaal aangepast aan de ontvangst van de nieuwe Nederlandse ambassadeur Bengt van Loosdrecht. Die kwam in het Koninklijk Paleis in Stockholm zijn geloofsbrieven aanbieden. Carl Gustaf droeg het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die hij in 1976 tijdens een staatsbezoek aan koningin Juliana heeft gekregen.

Bengt van Loosdrecht (59) is niet geheel onbekend met Zweden. Zijn moeder is namelijk Zweedse. Ook heeft hij gestudeerd aan de Universiteit van Uppsala. Hij diende tot voor kort in Ethiopië en volgde in augustus de naar Canada vertrokken ambassadeur Ines Coppoolse op.

Koning Carl Gustaf ontving donderdag in totaal vier nieuwe ambassadeurs. Behalve die uit Nederland komen ook de vertegenwoordigers van Vietnam, El Salvador en IJsland naar het paleis. Voor de IJslandse ambassadeur Hannes Heimisson paste de Zweedse vorst ook zijn ordelint aan. Voor hem haalde hij de in 1966 als kroonprins verkregen Orde van de Valk uit de kast.


Meer Zweden