Zweedse koning leeft mee met Griekenland

Vorsten

2018-07-25 18:39:00

Koning Carl Gustaf van Zweden heeft zijn condoleances gestuurd naar de Griekse president Prokopis Pavlopoulos naar aanleiding van de hevige natuurbranden in Griekenland. Hij en koningin Silvia willen hun oprechte medeleven betuigen en denken aan de slachtoffers en hun families, zo staat in een bericht dat het Zweedse hof heeft verspreid.

Carl Gustaf weet waar hij het over heeft. In Zweden woedt momenteel ook een groot aantal natuur- en bosbranden. Vorige week prees de koning nog de inzet van de hulpverleners. “Ik wil mede namens de koninklijke familie mijn steun uitspreken aan iedereen die getroffen is door de branden”, zo zei hij.

Dinsdag lieten koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook al weten “intens” mee te leven met de slachtoffers van de bosbranden in Griekenland. “Wij voelen ons verbonden en in gedachten zijn we bij hen”, aldus het koningspaar.

In de buurt van de Griekse hoofdstad Athene woeden meerdere bos- en natuurbranden. Het dodental staat inmiddels op 79. Ook vielen er bijna tweehonderd gewonden en werden circa 1500 huizen verwoest.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Zweden