Zweedse koning neemt afscheid van zwager

Vorsten

2017-05-11 16:27:00

De Zweedse koninklijke familie heeft donderdag afscheid genomen van baron Niclas Silfverschiöd. Koning Carl Gustaf, koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prins Daniel reden voor de kerkdienst rechtstreeks van Oslo naar Alingsås.

De afgelopen dagen waren Carl Gustaf, Silvia, Victoria en Daniel in Noorwegen voor het grote feest van de Noorse koning Harald en koningin Sonja. Beiden worden dit jaar tachtig en dat werd groots gevierd. Ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Mabel en prins Constantijn woonden de feestelijkheden bij.

Volgens Expressen werden Carl Gustaf, Silvia, Victoria en Daniel per bus van Oslo naar Alingsås gebracht, een tocht van zo’n drie uur. Bij de dienst waren ook andere leden van de Zweedse koninklijke familie aanwezig. Ook Prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia, prinses Martha Louise en de zussen van Carl Gustaf werden gezien bij de kerk.

Baron Niclas Silfverschiöd was de echtgenoot van een van Carl Gustafs zussen, prinses Désirée. Hij overleed vorige maand op 82-jarige leeftijd na een kort ziekbed.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie