Koningin Silvia krijgt krijgt vredesprijs

Vorsten

07-04-2014 10:27:00

GOTHA – Koningin Silvia van Zweden (70) komt maandag naar de Duitse stad Gotha, bekend van het barokslot Friedenstein. Ze ontvangt de vredesprijs Der Friedenstein van de culturele stichting Gotha.

Met de uitreiking van de prijs wil de stichting naar eigen zeggen het levenswerk van de koningin en haar bijzondere inzet voor de vrede en de mensheid belonen.

De in Heidelberg geboren Silvia heeft zich jarenlang maatschappelijk ingezet in Zweden, Duitsland en in de rest van de wereld. De prijs Der Friedenstein werd in 1997 in het leven geroepen en wordt volgens het Duitse persbureau DPA sinds 2008 elke twee jaar uitgereikt. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden.

Afgelopen vrijdag en zaterdag was de Zweedse koningin met haar man Carl XVI Gustaf op bezoek in Nederland. Op uitnodiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima vierde het Zweedse koningspaar 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden. Ze sloten het tweedaagse bezoek zaterdag af in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Meer Zweden