Zweedse koninklijke familie bijgepraat over coronapandemie

Vorsten

18-01-2021 21:45:21

De directeur-generaal van de Zweedse autoriteit voor volksgezondheid Johan Carlsson heeft maandag voor de derde keer sinds het uitbreken van de coronapandemie overleg gevoerd met de koninklijke familie.

Koning Carl Gustaf, koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prins Daniel spraken met Carlsson onder meer over de laatste stand van zaken met betrekking tot de verspreiding van het virus en de werkzaamheden van de autoriteit met betrekking tot de pandemie. Het koningspaar belde in vanuit Stenhammar Slott en Victoria en Daniel deden dat vanuit hun residentie in Haga.

Folkhälsomyndigheten, zoals de autoriteit heet, is een nationale instelling die werkt aan een betere volksgezondheid. De autoriteit doet dit door de gezondheid te bevorderen en een slechte gezondheid te voorkomen en bescherming tegen gezondheidsbedreigingen te ontwikkelen en te ondersteunen.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.