Zweedse koninklijke paleizen in regio Stockholm weer dicht

Vorsten

31-10-2020 13:13:35

De Zweedse koning Carl Gustaf moet het Koninklijk Paleis in Stockholm en Drottningholm buiten de hoofdstad vanwege de coronapandemie opnieuw sluiten voor bezoekers. De sluiting duurt in elk geval tot 19 november. Dit weekeinde wordt er al geen publiek meer toegelaten.

De regio Stockholm kent een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen en dat is voor de lokale autoriteiten reden om strengere maatregelen te nemen om verdere verspreiding van het virus in te dammen. Zo mogen geen bezoeken worden gebracht aan binnenomgevingen zoals winkels, winkelcentra, musea, bibliotheken, zwembaden en sportscholen. Noodzakelijke bezoeken aan supermarkten en apotheken zijn wel toegestaan.

Vergaderingen, concerten, uitvoeringen, sporttrainingen, wedstrijden en competities zijn niet langer toegestaan. Dit geldt echter niet voor sporttraining voor kinderen en jongeren geboren in 2005 of later. De bevolking is opgeroepen waar mogelijk lichamelijk contact met andere mensen dan met wie ze samenwonen te vermijden.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord