Zweedse onderscheiding voor zangeres Robyn

Vorsten

06-06-2020 12:23:12

Zangeres Robyn behoort tot het selecte gezelschap dat een Zweedse koningsmedaille ontvangt. Dat heeft het Zweedse hof zaterdag, op de nationale feestdag van Zweden, bekendgemaakt.

Robyn krijgt de onderscheiding voor haar “verdienstelijke inspanningen als artiest en songwriter”. Ze is wereldwijd bekend dankzij hits als Show Me Love, With Every Heartbeat en Dancing On My Own.

De koningsmedailles worden tweemaal per jaar uitgereikt door koning Carl Gustaf aan mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet in verschillende delen van de samenleving. Er zijn, net zoals bij de Nederlandse lintjes, verschillende gradaties. Zaterdag werden in totaal 31 mensen blij gemaakt.

De uitreiking laat vanwege de coronacrisis nog even op zich wachten. Het hof verwacht na de zomer een ceremonie te kunnen plannen.

Eerdere bekende artiesten met een koningsmedaille zijn onder anderen ABBA-lid Benny Andersson en de in december overleden Roxette-zangeres Marie Fredriksson.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.