Zweedse oud-hofmeesteres overleden

Vorsten

2017-06-26 18:03:00

De Zweedse oud-grootmeesteres gravin Alice Trolle-Wachtmeister is overleden. Dat meldt het Zweedse persbureau TT. De 91-jarige gravin was van 1994 tot 2015 grootmeesteres. Daarnaast was ze een belangrijke adviseur van de koninklijke familie van Zweden.

Trolle-Wachtmeister overleed maandagmiddag op slot Trolle-Lungby. Volgens de hofwoordvoerster verliest de koninklijke familie niet alleen een goede adviseur maar ook een goede vriendin. Ze staat bij alle kinderen van koning Carl Gustaf en koningin Silvia in de zogeheten Vittnesbekräftelse, een koninklijk document dat te vergelijken is met een geboorteakte. Daarnaast was de gravin de eerste na de leden van de koninklijke familie die de in 2012 geboren troonopvolgster prinses Estelle mocht vasthouden van moeder prinses Victoria.

In 2015 moest gravin Alice Trolle-Wachtmeister haar jarenlange werkzaamheden voor het Zweedse hof staken om gezondheidsredenen. Aan Expressen vertelde de gravin toen dat ze het echt niet meer volhield. “Ik heb al een paar keer eerder mijn ontslag aangeboden, maar dat accepteerde de koning niet”, zei ze destijds in het interview met de krant.


Meer Zweden

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!