Zweedse royals vieren feest

Vorsten

2015-06-06 14:31:00

OREBRO – De Zweedse koning Carl Gustaf, koningin Silvia en hun familieleden vieren zaterdag de nationale feestdag van Zweden. Dat doen de royals in de plaatsen Orebro, Uppsala en Stockholm.

In de ochtend bracht het koningspaar een bezoek aan Orebro. Voor kroonprinses Victoria, haar man prins Daniel en prins Carl Philip staat de dag ook in het teken van de nationale feestdag. Victoria en Daniel brachten een bezoek aan Uppsala en Carl Philip woonde de feestelijkheden bij het paleis bij.

Carl Gustaf en Silvia doen zaterdagavond ook nog het openluchtmuseum Skansen in Stockholm aan. Het feest wordt vervolgens afgesloten met een receptie op het paleis in de Zweedse hoofdstad, zo valt te lezen op de website van het Zweedse hof. Daar zullen de koning en koningin bij aanwezig zijn, Net als kroonprinses Victoria, prins Carl Philip en zijn verloofde Sofia Hellqvist en prinses Madeleine.

Prinses Madeleine, de dochter van het koningspaar, wenst het Zweedse volk via Facebook een fijne dag. “Chris, Leonore en ik wensen jullie allemaal een heerlijke nationale feestdag. Hier wat foto’s van de feestelijkheden vorig jaar, Leonore was toen nog een kleine baby”, aldus Madeleine bij wat foto’s waar het gezin op staat.
Meer Zweden