Zweedse royals vieren samen midzomerfeest

Vorsten

24-06-2022 18:42:03

De Zweedse koninklijke familie viert het traditionele midsommarfeest op slot Solliden op het eiland Öland. Daar brengen de royals ieder jaar een groot deel van de zomervakantie door. Dat heeft een woordvoerster van het hof laten weten aan de website Svensk Damtidning.

Het hof wilde niet veel kwijt over de feestelijkheden op Solliden. Wel werd gezegd dat de royals een traditionele midsommar zullen vieren. In Zweden betekent dat dansen om een versierde meiboom en het eten van een traditionele Zweedse maaltijd.

De hele familie zou compleet zijn. Dat betekent dat koning Carl Gustaf en koningin Silvia het feest vieren met hun drie kinderen en hun partners en de acht kleinkinderen. Het gebeurt niet vaak dat alle familieleden samen midsommar vieren. Prinses Madeleine woont met haar gezin in de Verenigde Staten en is er niet ieder jaar bij. Vaak komt ze alleen met de kinderen naar Zweden. Haar man Chris O’Neill kan vanwege zijn werk niet altijd meereizen.

Nu de hele familie compleet is, heeft Carl Gustaf ruimtegebrek op zijn zomerpaleis. Hij moet ruimte creëren voor twee gezinnen, want alleen zijn oudste dochter kroonprinses Victoria heeft een zomerhuis op het eiland. Dat betekent dat prinses Madeleine met man en kinderen een huis moet delen met prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia. Daarvoor heeft de koning een grote witte villa bij Solliden gereserveerd. Krap wordt het niet voor de twee families; het huis heeft een woonoppervlakte van vijfhonderd vierkante meter.

Meer Zweden