Zweeds koningspaar op scoutingreis

Vorsten

2014-10-26 15:41:00

ZÜRICH – Het Zweedse koningspaar besluit zondag een vierdaags verblijf in Zwitserland. Koning Carl Gustaf was daar in zijn hoedanigheid als erevoorzitter van de Wereld Scouting Organisatie en koningin Silvia vergezelde hem tijdens de trip, zo maakte het Zweedse hof bekend.

Op de agenda van de bijeenkomst van de World Scout Foundation stond onder meer de visie die scouting moet ontwikkelen voor Afrika. Dat daar aandacht voor is, is vooral te danken aan aartsbisschop Desmond Tutu, zei koning Carl Gustaf eerder in de week in zijn openingstoespraak. “Hij heeft er nog eens op gewezen dat de kwaliteiten die een scout moet hebben, ook de kwaliteiten zijn die een toekomstige generatie leiders in Afrika nodig heeft.”

Carl Gustaf stelde scouting en het werk dat in Afrika wordt gedaan ook vrijdag aan de orde tijdens het galadiner. “Scouts helpen in West-Afrika mee aan het bestrijding van ebola”, aldus de Zweedse koning, die zaterdag samen met zijn vrouw een scoutingkamp in de buurt van Bern bezocht.


Meer Vorstenhuizen