Abdullah laat kroonprins ervaring opdoen

Vorsten

26/09/2015 4:46 pm

NEW YORK – De Jordaanse koning Abdullah laat zijn oudste zoon kroonprins Hoessein het vak door praktijkonderwijs leren. De koning neemt Hoessein (21) mee naar tal van ontmoetingen zodat hij kan meeluisteren bij de gesprekken die zijn vader voert. Hij leert op die manier de werkwijze van Abdullah en maakt kennis met tal van wereldleiders.

Zo is de kroonprins dit weekeinde in New York waar de Jordaanse koning maandag de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreekt en daarnaast tientallen ontmoetingen heeft. Vrijdag was dat onder meer met de premier van Libanon en de Spaanse koning Felipe, waarbij ook Hoessein aanwezig was.

De kroonprins studeert internationale geschiedenis aan Georgetown University in de Amerikaanse hoofdstad Washington, dezelfde universiteit waar koning Felipe twintig jaar geleden ook studeerde. Hoessein, die in 2004 werd aangewezen als kroonprins, wordt door zijn vader met regelmaat op de voorgrond geplaatst en wanneer hij niet studeert en zijn vader gaat alleen op reis, dan treedt hij ook op als regent.


Meer Niet-regerend