Charles gaat geen Roemeens bos kopen

Vorsten

27/07/2015 6:21 pm

BOEKAREST – De Britse ambassade in Roemenië heeft maandag verklaard dat prins Charles niet betrokken is bij de aanschaf van 1000 vierkante kilometer bos. De mededeling kwam nadat diverse Roemeense media bericht hadden over zijn vermeende steun voor plannen van het Fonds voor het behoud van de Karpaten (FCC).

Volgens de berichten zou de Prins van Wales, die al jaren op bezoek komt in Roemenië en er ook eigendommen heeft, beschermheer zijn van het fonds. Dat wil grote stukken bos opkopen om er een nationaal park van te maken. De eerste 16.000 hectare zijn al gekocht en FCC zoekt buitenlandse sponsors voor verdere aankopen. Bedelbrieven met daarop de naam van Charles, zouden dan goed van pas komen.

Dat was voor de ambassade in Boekarest dan ook reden tot ingrijpen. “In tegenstelling tot berichten in de media vandaag, is de Prins van Wales niet betrokken bij de aankoop van 100.000 hectare bosgrond in Roemenië en is hij niet de beschermheer van FCC”, aldus de verklaring. Charles ondersteunt het behoud van het unieke Roemeense landschap en erfgoed wel door middel van zijn vorige maand gelanceerde stichting ‘Prins van Wales Roemenië.”


Meer Overig