Charles verwelkomt media in tuinen Highgrove

Vorsten

30/07/2015 2:21 pm

TETBURY – Prins Charles is een groot liefhebber van de natuur en hij is erg trots op de tuinen bij zijn privéwoning Highgrove in Tetbury. Een deel van de tuinen is voor het publiek te bezoeken. De medewerkers van de Britse royal nodigden deze week een aantal Britse media en USA Today uit om een kijkje te nemen tussen het groen. De Amerikaanse site zette er foto’s van online.

Prins William en zijn broer Harry groeiden op in het landhuis als ze niet bij hun moeder Diana in Kensington Palace waren. Het is een dierbare plek voor Charles, maar zijn eerste vrouw Diana was niet erg gek op de natuur. Zij verbleef liever in de stad. Nu woont Charles er met zijn tweede vrouw Camilla. Het paar geeft er af en toe diners en partijen.

Het achttiende-eeuwse huis wordt gerund volgens ecologische principes. Zo wordt er energie opgewekt met zonnepanelen en regenwater opgevangen voor hergebruik. Ook zijn er composthopen en is er een fornuis dat werkt op biomassa.

De tuinen worden door USA Today omschreven als spectaculair. Enorme plantenbakken uit de hele wereld sieren de borders, afgewisseld met bustes van Charles in de hagen. Ridderspoor, het favoriete plantje van de prins, bloeit uitbundig tussen duizenden geurige thijmplanten, lelies, rozen en hortensia’s. Hoogtepunt van het bezoek was een persoonlijke begroeting door prins Charles.


Meer Overig