‘Charles wordt een fantastische koning’

Vorsten

28/07/2015 10:27 am

SYDNEY – Tom Parker-Bowles heeft in een vraaggesprek met de Australische televisie zijn stiefvader prins Charles omstandig geprezen. “Het kan me geen barst schelen wat de pers over hem schrijft maar hij is een warme, intelligente en humane man, die als het ooit zover komt, een fantastische koning zal zijn”, aldus Tom, de zoon van Charles’ echtgenote Camilla.

In het Australische televisieprogramma A Current Affair bekende Parker-Bowles (40) ook af en toe op het punt te hebben gestaan om klappen uit te delen aan opdringerige paparazzi. Het was in de tijd dat zijn moeder een affaire had met de toen nog met prinses Diana getrouwde Prins van Wales. “Er zaten altijd fotografen voor ons huis. We keken ernaar door verrekijkers en riepen dan ‘oh, mummy, vandaag zijn het er vijf’.”

“We wisten niet beter dan dat dit bij het leven hoorde. We werden altijd gevolgd en achtervolgd, maar het waren nare lui en als je als jongen van vijftien of zestien dan uit het vliegveld kwam en ze drongen zich op, dan wilde je ze het liefst een klap voor hun kop geven en tot moes slaan. Maar dat kon natuurlijk niet”, aldus Tom Parker-Bowles, die eerder dit jaar drie maanden in Australië woonde.

Plaspauzes plannen

Hij vertelde altijd een goede relatie te hebben gehad met Charles, ondanks de moeilijkheden die hij ondervond door de verhouding van zijn moeder met de prins. Camilla en Charles trouwden pas in 2005. “Het enige wat je wilt is dat je ouders gelukkig zijn en mijn moeder is op dit moment bijzonder gelukkig. Ik heb mijn stiefvader altijd bewonderd en hij is altijd aardig, goed en liefhebbend geweest.”

Voor de nieuwe rol die zijn moeder met haar tweede huwelijk heeft aangenomen, heeft hij alleen maar lof. “Ze doet het geweldig. Ze heeft nooit gewerkt en nu ze op een leeftijd is dat mensen met pensioen gaan, heeft ze twintig verplichtingen op een dag. Ik zou het niet kunnen, tweehonderd mensen de hand schudden, steeds vriendelijk blijven kijken en je plaspauzes van tevoren plannen. Eh, ik weet niet of ze dat doet hoor.”


Meer Overig