Kritiek op helikoptergebruik Charles

Vorsten

31/07/2015 1:26 pm

LONDEN – “Prins Charles is een hypocriet.” Graham Smith van de Britse republikeinen laat geen gelegenheid voorbij gaan om de koninklijke familie te bekritiseren. Boulevardblad Express gaf hem vrijdag een platform om zijn pijlen te richten op de prins van Wales.

Dit omdat Charles vorige week een helikopter gebruikte om van zijn huis Highgrove naar Windsor te vliegen om een polowedstrijd bij te wonen. Gedrag dat volgens de krant én Smith niet in overeenstemming is met Charles’ constante roep om het milieu te sparen. “Charles is een seriële hypocriet. Er is geen rechtvaardiging voor het rondvliegen in helikopters”, aldus Smith. “Je gaat een gezin van vier niet overtuigen om te bezuinigen op autogebruik als de prins zelf het land doorvliegt met een helikopter.”

De Express rekende de lezers voor hoeveel brandstof de relatief korte vluchten – vier, vanaf de basis naar Highgrove en vervolgens naar Windsor en hetzelfde traject weer terug – hebben verbruikt, hoeveel tijd de prins kwijt zou zijn geweest aan een autorit (twee uur) en hoe weinig brandstof de zogenaamd ‘groene’ Charles dan zou hebben verbruikt.

Clarence House, het kantoor van Charles, verdedigde in een reactie de inzet van een helikopter. De prins had een drukke agenda, wilde niemand teleurstellen en al zijn afspraken nakomen en de polowedstrijd tussen Engeland en Zuid-Amerika, waar Charles de beker uitreikte, was pas op een laat moment toegevoegd. “Hij wilde zijn tijd optimaliseren en daarvoor was het gebruik van een helikopter nodig. Er wordt elke keer een goede afweging gemaakt”, aldus de woordvoerder.


Meer Overig