Kroonprins Nepal herstelt van operatie

Vorsten

28/07/2015 6:40 pm

KATHMANDU – De verguisde voormalige kroonprins van Nepal, Paras Shah, herstelt in het Norvic-ziekenhuis in Kathmandu van een operatie waarbij zondag een cardioverter-defibrillator (ICD) is ingebracht. Volgens dokters is de toestand van Paras stabiel en mag hij woensdag of donderdag het ziekenhuis verlaten.

Paras (43) is sinds april weer terug in Nepal dat hij in 2008 na de afschaffing van de monarchie verliet. Hij woonde achtereenvolgens in Singapore en Bangkok, waar hij twee keer in het nieuws kwam wegens het gebruik en bezit van softdrugs. De Nepalese autoriteiten wisten hem echter uit de cel te krijgen.

De afgelopen jaren had Paras al een paar keer hartklachten en twee jaar geleden overleefde hij in Thailand ternauwernood een hartaanval. In het weekeinde klaagde de kroonprins over een onregelmatige hartslag waarna op advies van artsen besloten werd tot de implantatie van de inwendige defibrillator. Die kan het hart in het geval van gevaarlijke ritmestoornissen een schok geven.

Paras heeft in Nepal vanwege zijn onbesuisde en arrogante gedrag als prins en kroonprins een slechte naam. Toen de monarchie wankelde, werd al voorgesteld de erfopvolging één generatie te laten overslaan en zijn zoontje prins Hridayendra (hij wordt donderdag dertien) aan te wijzen als troonopvolger.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen