Liechtenstein kan fakkelkroon aansteken

Vorsten

14/08/2015 11:09 am

VADUZ – Liechtenstein kan de nationale feestdag zaterdag op traditionele wijze vieren. Dat wil zeggen met een ‘fakkelkroon’ op de berg Tuass. Even was er angst dat deze sinds 1943 bestaande traditie vanwege brandgevaar niet kon doorgaan. Met inzet van extra brandwacht van de brandweer van Triesen kunnen de fakkels toch worden aangestoken, waarmee de kroon wordt gevormd.

Liechtenstein viert zaterdag voor de 75e keer de nationale feestdag – eigenlijk de verjaardag van de vorst – op 15 augustus, het katholieke feest van Maria Hemelvaart. “De kroon maakt al zeventig jaar deel uit van de festiviteiten en is een belangrijk symbool dat ook buiten de landsgrenzen is te zien. We zijn blij dat de fakkels ook dit jaar bij het jubileum kunnen branden”, aldus Fabian Reuteler van Liechtenstein Marketing tegen de krant Liechtensteiner Vaterland.

Vorst Hans Adam II heeft traditiegetrouw de hele bevolking van het minivorstendom uitgenodigd om zaterdagmiddag een glas te komen drinken in de tuin van Slot Vaduz. Eerder op de dag houdt zijn zoon erfprins Alois een toespraak op de grote grasweide naast het kasteel.


Meer Andere Huizen