Harry steunt militairen bij Walk of Britain

Vorsten

23/08/2015 7:44 am

LONDEN – Gesteund door prins Harry zijn zes veteranen van de oorlog in Afghanistan dit weekend begonnen aan een loop van 1000 mijl, ongeveer 1600 kilometer door Groot-Brittannië. Vijf mannen en een vrouw zijn zaterdag in het Schotse dorp Dufftown begonnen en zullen behalve Schotland ook Engeland en Wales doorkruisen om uiteindelijk op 1 november bij Buckingham Palace in Londen aan te komen. Namens prins Harry wenst Kensington Palace de deelnemers veel succes.

Deze Walk of Britain vestigt de aandacht op het werk van de organisatie Walking With The Wounded. Prins Harry is beschermheer van deze stichting die veteranen helpt een nieuw bestaan op te bouwen. Tijdens verschillende etappes van de loop zullen zich andere veteranen zich bij de groep wandelaars aansluiten.

Prins Harry heeft begin dit jaar aangekondigd een stuk met de veteranen mee te willen lopen. Het is niet bekend wanneer hij dat wil doen. Harry verblijft deze zomer in het zuiden van Afrika om in natuurparken te helpen bij het beschermen van wilde dieren. Prins Harry steunt de stichting al sinds de oprichting. Hij nam zelf deel aan expedities naar de Noord- en Zuidpool en was beschermheer van een expeditie naar de Mount Everest.

Medio september keert Harry terug naar Groot-Brittannië waar hij als vrijwilliger aan de slag gaat om gewonde soldaten te helpen met revalideren. Daarnaast pakt hij dan koninklijke taken op. Zo treedt hij volgende maand op als erevoorzitter tijdens het WK rugby. In het najaar bezoekt hij de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Lesotho.


Meer Overig