Thai bereiden fietstocht minutieus voor

Vorsten

05/08/2015 12:09 pm

BANGKOK – Thailand bereidt de ‘spontane’ fietstocht ter ere van de 83e verjaardag van koningin Sirikit tot in de puntjes voor. Kroonprins Vajiralongkorn en premier Prayut Chan-o-cha bemoeien zich persoonlijk met alle details, meldt de krant The Nation. De ‘bike for mom’ moet op 16 augustus vlekkeloos verlopen.

De premier heeft richtlijnen uitgegeven voor de manier waarop de naar schatting 40.000 deelnemers in de hoofdstad Bangkok zich moeten gedragen. Hij wil geen valpartijen zoals in de Tour de France, liet hij weten. Langs de route zijn overigens om de 500 meter medische hulpposten mochten er toch ongelukjes gebeuren.

Kroonprins Vajiralongkorn, die evenals de premier en juntaleider meefietst, heeft gevraagd om de veiligheidsmaatregelen tot een minimum te beperken. Hij wil dat de bevolking hem goed kan zien en dat de afstand tot hem niet te groot wordt gehouden. Verder heeft hij tegen Prayut gezegd het fijn te vinden dat steeds meer Thai zich bewust zijn van hun gezondheid en sporten.

Koningin Sirikit, die wordt gezien als ‘moeder’ van alle Thai, is op 12 augustus jarig maar het fietsevenement wordt op de daaropvolgende zondag gehouden omdat er dan minder verkeersoverlast is. De hele 15 kilometer lange route wordt overigens afgesloten voor overig verkeer. Afgelopen zaterdag heeft Prayut persoonlijk de tocht al een keer gereden om het wegdek te inspecteren. Ook op 15 augustus is er nog een repetitie.


Meer Andere Huizen