Thais koninklijk beeldenpark compleet

Vorsten

10/08/2015 2:13 pm

HUA HIN – Het Thaise leger heeft het afgelopen weekeinde het laatste van de zeven grote standbeelden van vroegere koningen geplaatst in het Ratchapakdi park in de kustplaats Hua Hin. De laatste koning van wie een bijna 14 meter hoog bronzen standbeeld op zijn plek werd gezet, was koning Chulalongkorn.

Deze monarch, die regeerde van 1868 tot aan zijn dood in 1910, wordt gezien als de architect van het moderne Thailand. Hij bezocht het Nederlandse koloniale bestuur op Java om te leren van de Europeanen en ging ook tweemaal op reis naar Europa. Hij schafte de slavernij af en stichtte de eerste universiteit in Thailand, die naar hem is vernoemd. Chulalongkorn zorgde er ook voor dat er geen gebrek zou zijn aan potentiële troonopvolgers. Hij had in totaal 116 vrouwelijke partners, en 77 kinderen, onder wie 33 zoons.

Het park in Hua Hin, niet ver van het koninklijk zomerpaleis Klai Kangwon, moet de Thai de eigen koninklijke historie onder ogen brengen. ‘De monarchie heeft gezorgd voor eenheid’, aldus een legercommandant tegen de Bangkok Post.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen