Viervoudige portretten Britse royals

Vorsten

2015-08-02 10:08:00

LONDEN – Een aankomende tentoonstelling in Londen geeft bezoekers een heel nieuw beeld van het Britse koningshuis. Letterlijk dan, want het gaat om zogeheten viervoudige portretten. Daarbij zijn onder anderen koningin Elizabeth en prins William van vier kanten tegelijk te zien.

Verschillende Britse media tonen de foto’s. Op de beelden zijn de royals in een officieel kostuum gekleed. Voor William is dat bijvoorbeeld zijn militaire tenue, en zijn stiefmoeder Camilla draagt een witte jurk met sjerp en tiara in haar haren. Elizabeth heeft een rode jurk met een broche erop aan.

De foto’s zijn op verschillende data genomen door Hugo Rittson Thomas. Hij gebruikte spiegels om de geportretteerden er van vier kanten tegelijk op te zetten. De tentoonstelling The Queen’s People is van 19 augustus tot 19 september te bezoeken in Eleven Fine Art, een gallery in Londen.


Meer Overig

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.