Akishino en Kiko bezoeken havenstad Niigata

Vorsten

2019-01-23 12:39:00

Het Japanse prinselijk paar Akishino en Kiko brengt een tweedaags bezoek aan de havenstad Niigata en omgeving. Aanleiding voor de visite is de herdenking van het feit dat 150 jaar geleden de haven openging als een van de vijf havens waar buitenlanders handel mochten drijven. De andere vier waren Hakodate, Kanagawa, Hyogo en Nagasaki, waar Nederlanders al enkele eeuwen toegang hadden.

De eigenlijke aanwijzing van het aan de zee van Japan gelegen Niigata vond al plaats in 1858, maar het duurde daarna nog enkele jaren voor de haven gereed was om buitenlandse schepen te ontvangen. Niigata stond in de Tweede Wereldoorlog op de lijst van mogelijke doelen voor het afwerpen van een atoombom, maar vanwege slecht zicht en de relatief grote afstand vanaf de Amerikaanse basis op de Marianen-eilanden werd gekozen voor Nagasaki.

Akishino en Kiko woonden woensdag een herdenkingsplechtigheid bij, waar de prins ook het woord voerde. Een dag eerder maakte het prinselijk paar een uitstapje naar het Sakata waternatuurgebied, waar veel trekvogels huizen, en naar de Akatsuka middelbare school.

Prins Akishino, die ook wel Fumihito heet, is de jongste zoon van keizer Akihito. Hij wordt op 1 mei, na het aftreden van zijn vader en het aantreden van zijn broer Naruhito, de nieuwe kroonprins van Japan.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig