Beveiliger Mohammed verhindert tv-opname

Vorsten

27/03/2016 2:13 pm

Marokkaanse beveiligers hebben zondag in Amsterdam geprobeerd televisie-opnamen van koning Mohammed VI te verhinderen. Een cameraman die op de Herengracht wilde filmen toen de Marokkaanse koning zich onderhield met fans werd gehinderd en vermaand door de bewakers van ‘M6’, zoals de vorst wel wordt genoemd.

Videobeelden van het incident maken duidelijk dat fotograferen – bij voorkeur selfies – wel was toegestaan, zoals eerder ook het geval was tijdens het privéverblijf, maar dat professionele beelden niet waren gewenst. “Geen camera, geen camera, geen camera”, zei de geagiteerde beveiliger.

De cameraman verweerde zich tegen de beveiligers, beloofde op afstand te blijven maar maakte ook duidelijk dat hij zich op de openbare weg bevond en dat ze in Amsterdam waren, waar filmen is toegestaan.

Op Facebook gaf de Marokkaan Soufian El Bahri, die nauwgezet verslag doet van het bezoek en die zelf ook filmt, als commentaar dat de cameraman in Marokko er niet zo gemakkelijk vanaf was gekomen. “Stel je voor dat dit in Marokko was.”

Naar verluidt vertrekt de koning zondag uit Amsterdam.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen