Bhutaans koningspaar ontvangt Japanse prinses

Vorsten

03/06/2017 10:31 am

De Japanse prinses Mako is vrijdag met alle egards ontvangen door het Bhutaans koningspaar. Mako, het oudste kleinkind van keizer Akihito, is voor een negendaags officieel bezoek in het Himalaya-koninkrijk.

Koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck en koningin Jetsun Pema ontvingen Mako in Tashichhodzong, het paleis- en kloostercomplex in het hart van de Bhutaanse hoofdstad Thimphu. In het Lingkana Palace bood het koningspaar hun Japanse gast een lunch aan.

Mako maakte niet alleen kennis met koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck en zijn echtgenote, maar werd ook voorgesteld aan hun zoontje, de eenjarige Jigme Namgyel Wangchuck. Dat is te zien op foto’s die de koning en koningin via Facebook deelden.

Boogschieten

De Japanse prinses, de oudste dochter van prins Akishino en prinses Kiko, gaat zondag weer op pad met het Bhutaans koningspaar. Dan openen ze de Royal Bhutan Flower Exhibition. Mako maakt de komende dagen verder nog kennis met de nationale sport van het bergkoninkrijk: boogschieten. Ook gaat ze nog naar een boeddhistische tempel.

Het is de derde officiële buitenlandse reis die de 25-jarige Mako maakt. In december 2015 bezocht ze El Salvador en Honduras, vorig jaar september was ze in Paraguay. De prinses trouwt waarschijnlijk volgend jaar met een studiegenoot, een officiële aankondiging van de verloving wordt deze zomer verwacht. Volgens de huidige Japanse wet is ze haar plaats in de keizerlijke familie kwijt zodra ze haar jawoord geeft.


Meer Andere Huizen