Bhutan viert huwelijksverjaardag koning

Vorsten

12/10/2015 1:29 pm

THIMPU – De vierde huwelijksverjaardag van koning Jigme Khesar Wangchuk van Bhutan en koningin Jetsun is aanleiding voor een huldeblijk op de Facebookpagina van de koning. “Het koningspaar belichaamt alles wat heilig is en gekoesterd wordt in Bhutan. Bij hun onvermoeibare werk gaan koning en koningin uit van blijvende liefde en zorg voor de mensen, die daarin een bron van inspiratie vinden”, aldus de boodschap.

Jigme Khesar, die in 2006 koning werd na het terugtreden van zijn vader, kondigde in mei 2011 zijn huwelijk aan met de tien jaar jongere Jetsun Pema. Het paar trouwde op 13 oktober van dat jaar onder grote internationale belangstelling. Koning en koningin zijn in eigen land, maar ook in buurland India, bijzonder populair. Zo vindt hun ‘online’-kalender, die aan het begin van elke maand een nieuwe foto van het koningspaar biedt, gretig aftrek.

In het huldeblijk is sprake van ‘toewijding’ aan koning en koningin voor de opbouw van Bhutan, en de wens dat het ‘prachtige land voor eeuwig gezegend mag zijn door de welwillende begeleiding van hunne majesteiten’.


Meer Andere Huizen