Bloemen en kaarsen bij slot Detmold

Vorsten

24/08/2015 3:15 pm

DETMOLD – Tientallen inwoners van Detmold in het voormalige vorstendom Lippe hebben het condoleanceregister getekend voor de vorige week op 91-jarige leeftijd overleden Armin Prinz zur Lippe. De belangstelling is groot, meldde maandag de lokale Lippische Landes-Zeitung. Voor het slot in het hartje van Detmold liggen bloemen en zijn kaarsen neergezet. De vorstelijke familie liet weten zeer geroerd te zijn door de blijken van medeleven.

Tijdens de publieke openingstijden van het slot kan het publiek er terecht en ook rond de uitvaart volgende week maandag kan het condoleanceboek worden getekend. Armins vader Leopold IV regeerde tot 1918 over het piepkleine staatje dat in Nederland bekendheid kreeg door de verloving en het huwelijk van Armins neef prins Bernhard met prinses Juliana. De toen twaalfjarige Armin was destijds bruidsjonker. In 1995 was Bernhard op zijn beurt peetoom van Armins oudste kleinzoon, ook Bernhard geheten.

Armin volgde in 1949 zijn vader op als hoofd van de familie. In de jaren vijftig nam hij in Duitsland standpunten in die lijnrecht ingingen tegen die van zijn Nederlandse neef. Armin en zijn echtgenote Traute werden lid van de Bond van Dienstweigeraars, terwijl prins Bernhard juist al het militaire koesterde. Armin was tegen een Duits leger, maar draaide later bij.


Meer Andere Huizen