Cambodja herdenkt koning Norodom Sihanouk

Vorsten

15/10/2015 8:01 pm

PHNOM PENH – Cambodja heeft donderdag stilgestaan bij de derde verjaardag van het overlijden van koning-vader Norodom Sihanouk. In de hoofdstad Phnom Penh werden door politici en regeringsfunctionarissen onder meer bloemen geplaatst bij een standbeeld van de op 15 oktober 2012 op 89-jarige leeftijd overleden koning. Ook werd Sihanouk herdacht door aalmoezen te geven aan boeddhistische monniken.

De Cambodjaanse machthebber premier Hun Sen liet zich bij de plechtigheden vertegenwoordigen door waarnemend premier en minister van Binnenlandse Zaken, Sar Kheng. Hun Sen zelf is voor besprekingen met de Chinese leiders in Peking, zo meldde het Chinese persbureau Xinhua.

Ook Sihanouk’s zoon prins Norodom Ranariddh, leider van de royalistische Funcinpec partij, hield een eigen ceremonie. Hij verwees naar zijn vader als ‘vader van de onafhankelijkheid van Cambodja, en hoeder van territoriale integriteit en nationale eenheid’.

Koning Norodom Sihanouk (1922-2012) regeerde Cambodja als koning van 1941 tot 1955 en van 1993 tot 2004, toen hij aftrad ten gunste van zijn zoon koning Norodom Sihamoni.


Meer Andere Huizen