Dennis viert Chinees Nieuwjaar

Vorsten

16/02/2018 8:38 am

De sultan van Johor heeft vrijdag zijn vrouw en familie meegenomen naar een viering van het Chinese Nieuwjaar. Dit om te benadrukken dat alle inwoners van de Maleisische deelstaat gelijk zijn, en samen moeten werken aan het welzijn van Johor.

In het koninklijk gezelschap bevond zich ook de Nederlandse schoonzoon van de sultan, Dennis Muhammad Abdullah, in Nederland beter bekend als Dennis Verbaas. Hij is sinds vorig jaar augustus getrouwd met prinses Aminah, de enige dochter van de kleurrijke sultan Ibrahim. Zij ontbrak overigens bij het uitstapje.

De sultan en zijn gezin kregen onder meer een leeuwendans voorgeschoteld, zo maakte het Royal Press Office bekend. Dennis had voor de gelegenheid een wit shirt aan met rode motieven, de kleur die de Chinezen associëren met geluk. Ook de andere leden van de koninklijke familie droegen rood in hun kleding.

Johor telt een miljoen etnisch Chinese inwoners, na de deelstaat Selangor het grootste aantal in Maleisië. De sultan is erg gebrand op harmonie tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Naast Chinezen (33 procent van de bevolking) wonen er in Johor Indiërs (tien procent) en Maleiers (vijftig procent).


Meer Andere Huizen