Eerste buitenlandse bezoeker voor keizer

Vorsten

2019-01-08 11:34:00

Het Japanse keizerlijk paar heeft dinsdag in het keizerlijk paleis in Tokio bezoek gehad van president Paul Kagame van Rwanda en diens vrouw Jeannette. Het was een beleefdheidsvisite aan het begin van een tweedaags verblijf van de president in Japan.

Kagame was voor de keizer de eerste buitenlandse bezoeker in het nieuwe jaar. De audiëntie kwam precies op de dag dat dertig jaar geleden in Japan een nieuwe jaartelling begon met het aanbreken van het Heisei-tijdperk. Dat startte op 8 januari 1989 nadat een dag eerder Akihito’s vader keizer Hirohito was overleden. Aan het Heisei-tijdperk komt op 30 april een einde wanneer Akihito aftreedt.

Bij het dertigjarig regeringsjubileum van Akihito wordt volgende maand pas stil gestaan, mede op verzoek van de keizer zelf, die maandag aandacht wilde besteden en eer wilde betuigen aan zijn vader. Samen met keizerin Michikio, prins Akishino, prinses Kiko en premier Shinzo Abe woonde hij een plechtigheid bij op de begraafplaats in Hachioji, aan de rand van Tokio.

Tegelijkertijd was het kroonprinselijk paar met de prinsessen Mako en Kako bij een ceremonie in het keizerlijk paleis.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek