Erfprins Alois noemt Liechtenstein genereus

Vorsten

29/12/2015 4:10 pm

VADUZ – De Liechtensteinse verzorgingsstaat blijft in stand, ook als er de komende tijd flink wordt gekort op tal van voorzieningen. “We blijven een genereuze welvaartsstaat”, zei erfprins Alois dinsdag in een vraaggesprek ter gelegenheid van de aanstaande jaarwisseling met de krant Vaterland. Eindejaarsinterviews behoren tot de traditie van het Liechtensteinse vorstenhuis.

Erfprins Alois, die in 2004 het dagelijks bestuur over het ministaatje overnam van zijn vader vorst Hans Adam II, besprak onder meer wijzigingen in het pensioenstelsel. Dat noemde hij belangrijk voor duurzame financiële zekerheid. “Daarvan profiteren ook toekomstige generaties”, aldus Alois.

Daarmee is Liechtenstein, dat zwaar is getroffen door de financiële crisis en het einde van het bankgeheim, er nog niet. Er moeten volgens Alois ook hervormingen komen in het onderwijs en de ouderenzorg. “We moeten nadenken hoe we de financiering van sterk gestegen kosten van die zorg zeker kunnen stellen.”

Alois’ vader Hans Adam komt op Nieuwsjaarsdag aan het woord op de Liechtensteinse radio. Ook hij spreekt in het eerder opgenomen interview over de overheidsfinanciën en de noodzakelijk hervormingen voor zijn vorstendom.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen