Farah Pahlavi steunt atoomakkoord Iran

Vorsten

23/07/2015 12:23 pm

PARIJS – Het atoomakkoord dat Iran deze maand heeft gesloten met onder meer de Verenigde Staten, heeft de instemming van de shahbanou, de weduwe van de laatste shah (keizer) van Iran. Op haar website heeft Farah Pahlavi een verklaring geplaatst over het ‘akkoord tussen de huidige regering van Iran en de zes wereldmachten’.

De in 1979 met haar man uit Iran verdreven keizerin richt zich tot haar ‘landgenoten’ en spreekt de hoop uit ‘dat het akkoord een einde zal maken aan de economische sancties die zoveel onnodig lijden hebben veroorzaakt voor het Iraanse volk’.

Ze voegt er dan aan toe dat het haar hoop is dat niet alleen de levensomstandigheden van de bevolking verbeteren, maar dat de normalisering van de betrekkingen met andere landen ook zal leiden tot vooruitgang in de mensenrechten voor alle Iraniërs.

Keizerin, of shabanou in het Iraans, Farah Pahlavi woont afwisselend in Parijs en in de buurt van Washington. Ze is nog steeds nauw betrokken bij de ontwikkelingen in haar vaderland en heeft de hoop te kunnen terugkeren nog niet opgegeven.


Meer Andere Huizen