Gebedsdienst voor overleden koning

Vorsten

08/01/2018 10:06 pm

De Roemeense koninklijke familie houdt zaterdag een dienst om te gedenken dat er veertig dagen zijn verstreken sinds het overlijden van koning Mihai. De plechtigheid wordt gehouden in Curtea de Arges, waar leden van de Roemeense koninklijke hun laatste rustplaats hebben. Ook koning Mihai is daar vorige maand bijgezet.

Er is allereerst een kerkelijke plechtigheid bij de zogenoemde oude kathedraal op het terrein van het klooster in Curtea de Arges, en daarna volgt een bidstond bij het graf van de op 96-jarige overleden laatste koning van Roemenië in de Nieuwe Aartsbisschoppelijke en Koninklijke kathedraal. De aartsbisschop van Curtea de Arges leidt de plechtigheden.

In het orthodoxe geloof wordt gedacht dat de ziel van de overledene nog veertig dagen op aarde rondzwerft, waarbij plekken worden bezocht die belangrijk waren in het leven van de overledene. Aan die tocht komt na veertig dagen een einde en familie en vrienden verzamelen zich dan voor een gebedsdienst. Het hof heeft belangstellenden uitgenodigd bij de dienst aanwezig te zijn.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen