Gezichtsherkenning bij jubileumfeest keizer

Vorsten

2019-02-18 21:18:00

De Japanse regering heeft besloten voor de toegang tot het feest ter ere van het regeringsjubileum van keizer Akihito voor het eerst een systeem voor gezichtsherkenning te gebruiken. De jubileumplechtigheid wordt zondag gehouden in het Nationale Theater in Tokio. De keizer zit sinds begin januari dertig jaar op de Chrysantentroon. Op 30 april treedt hij af.

De meer dan duizend genodigden hebben vooraf een goed gelijkende afbeelding van zichzelf moeten insturen. Een computer kan binnen tien seconden de overeenkomsten herkennen wanneer de gast zich bij het theater meldt. Daarmee wordt veel tijd bespaard, temeer omdat het syteem in 99 van de 100 gevallen correct is.

Niet iedereen heeft een afbeelding moeten inleveren. Leden van de regering en het parlement, alsmede de hoofden van prefecturen en gemeentebesturen zijn uitgezonderd. Japan wil het systeem volgend jaar ook gebruiken bij de Olympische Spelen en de regering is van plan het ook toe te passen bij andere plechtigheiden rond de troonswisseling.


Meer Andere Huizen

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?