Koning Tupou VI van Tonga gekroond

Vorsten

04/07/2015 9:11 am

NUKU’ALOFA – De koning van Tonga is zaterdag gekroond. De kroningsplechtigheid van koning Tupou VI had plaats in een kerk in Nuku’alofa, de hoofdstad van de Pacifische eilandstaat. Daarbij waren staatshoofden en veel hoogwaardigheidsbekleders aanwezig.

Tupou VI regeert al sinds maart 2012, maar eerder was er op de begroting geen ruimte voor een formele kroning. Het is voor Tonga de tweede kroning in zeven jaar tijd. In augustus 2008 werd de oudere broer van de huidige koning gekroond, George Tupou V. Tupou VI kwam op de troon door het plotselinge overlijden van zijn broer die slechts 63 jaar is geworden.

Kroonprins Naruhito van Japan en zijn vrouw prinses Masako waren zaterdag getuige van de kroning van Tupou VI van Tonga.

Mantel

De kroningsceremonie was soberder dan die zijn broer, die verzot was op de pracht en praal van een ceremonie in Britse stijl. Wel droeg Tupou een hermelijnen mantel toen hij de koningskrooon kreeg opgezet. Ook koningin Nanasipauu droeg een hermelijnen cape. Voor de festiviteiten, die al een week gaande zijn, was slechts ééntiende van het bedrag beschikbaar dat in 2008 werd uitgegeven.

Na afloop van de ceremonie volgde een lunch voor de genodigden. Kroonprins Naruhito en Masako zaten aan tafel naast prinses Pilolevu, de zus van de koning.


Meer Andere Huizen