Koninklijke voetbalsupporters juichen

Vorsten

2019-01-06 17:13:00

Koning Abdullah en kroonprins Hoessein hadden zondag reden tot juichen. De nationale voetbalploeg van Jordanië zorgde namelijk voor een daverende stunt in de eerste wedstrijd om de voetbalbeker van Azië. Jordanië versloeg titelhouder Australië met 1-0 dankzij een doelpunt van Anas Bani Yaseen.

De Socceroos mochten zelfs blij zijn dat Jordanië het verschil niet groter maakte, al claimde Australië vergeefs een strafschop na een duidelijke handsbal van een van de Jordaanse spelers. De videoarbiter VAR was echter niet voorhanden. Die wordt pas vanaf de kwartfinales van de strijd om de Aziatische beker gebruikt.

Koning en kroonprins zaten thuis gespannen voor de televisie, zo lieten beiden graag zien met een foto op sociale media. In het Hazza Bin Zayed stadion in Al Ain, in het emiraat Abu Dhabi, zat Abdullah’s halfbroer prins Ali op de tribune.

De prins, die nog een gooi heeft gedaan naar het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA, was zaterdagavond ook aanwezig bij de openingswedstrijd tussen gastland Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein (1-1).


Meer Andere Huizen

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?