Kroonprins Hoessein vertrouwt op jeugd

Vorsten

21/08/2015 2:55 pm

AMMAN – De Jordaanse kroonprins Hoessein heeft vrijdag de openingstoespraak gehouden bij het Global Forum on Youth, Peace and Security. Hij is ook beschermheer van de bijeenkomst waar jongeren uit de hele wereld praten over onder meer vrede en veiligheid.

Bedoeling is om jongeren een groter aandeel te geven in het streven naar vrede en gezamenlijk tot een soort actieplan te komen. Jordanië wordt omringd door landen waar hevig wordt gevochten, zoals Syrië en Irak. In Jordanië leven 600.000 Syrische vluchtelingen.

“We zijn er trots op dat we nog nooit een buurman hebben geweigerd die hier zijn toevlucht zocht”, aldus de 21-jarige zoon van koning Abdullah. Vrede was volgens hem ook geen politiek, of slechts een waarde of ideaal, maar een levenshouding en een zuil onder het dak van de wereldbevolking.

Hij zag zijn leeftijdgenoten als vredesbouwers en als degenen die het meest bereid zijn hun leven te wijden aan de toekomst van hun land. “Dat is wat ik dagelijks zie bij de jeugd van mijn land en bij mijn leeftijdgenoten in de wereld”, aldus Hoessein.


Meer Andere Huizen