Kroonprins Naruhito aangekomen in Maleisië

Vorsten

2017-04-13 17:32:00

Kroonprins Naruhito is donderdag gearriveerd in Maleisië. Daar is de Japanse kroonprins tot en met maandag om de banden met het land aan te halen. Zijn vrouw kroonprinses Masako bleef vanwege gezondheidsredenen in Japan.

Naruhito heeft een paar drukke dagen voor de boeg. Vrijdag begint het programma met het leggen van een krans bij het nationaal monument. Vrijdagmiddag gaat de Japanse kroonprins langs bij een universiteit, waar hij de studenten toe zal spreken.

Zaterdagmiddag treft Naruhito de Maleisische minister-president Najib Razak. De heren lunchen samen. ’s Avonds is een ontmoeting met de Japanse gemeenschap in Maleisië gepland. Zondag bezoekt hij onder meer het Nationaal Museum en schuift de kroonprins aan bij het staatsbanket dat de Maleisische koning Muhammad V voor hem organiseert. Maandagochtend vliegt Naruhito terug naar Tokio.

Het is voor de 57-jarige kroonprins de eerste keer dat hij Maleisië bezoekt. Beide landen vieren dit jaar dat de bilaterale banden zestig jaar teruggaan. Voorafgaand aan zijn reis zei Naruhito dat buitenlandse reizen een “zeer belangrijke taak” zijn voor leden van het keizershuis. “Het is een goede gelegenheid om onderling begrip te kweken, alsmede vriendschap en goodwill.”


Meer Andere Huizen

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?