Kroonprins Dubai kondigt toeristisch project aan

Vorsten

14/08/2014 3:30 pm

DUBAI – Kroonprins Hamdan van Dubai heeft een groot toeristisch project aangekondigd dat Dubai360 heet. Later dit jaar moeten mensen uit alle uithoeken van de wereld een digitaal kijkje kunnen nemen in de oliestaat.

Via social media gaf de kroonprins deze week al een voorproefje van het technologisch geavanceerde project. Hij plaatste een link naar een YouTube-video met versnelde panoramabeelden in de vorm van een planeet die gemaakt zijn vanaf de verkeerstoren van het vliegveld van Dubai.

“Binnenkort lanceren wij Dubai360.com, een meeslepende virtuele rondleiding door de stad”, schreef kroonprins Hamdan op Twitter en Instagram, zowel in het Arabisch als in het Engels. “Het is een revolutionaire website die mensen overal ter wereld in staat stelt om Dubai te verkennen.”

Vooralsnog kan op de site Dubai360.com alleen de luchthaven virtueel worden bezocht. De driedimensionale beelden, gemaakt met 360 gradencamera’s, zijn indrukwekkend. “Ervaar hoe het voelt om op de verkeerstoren van Dubai International Airport te staan”, aldus een uitleg op de site.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen