Maradona werkt nog steeds samen met prins Ali

Vorsten

29/01/2016 12:42 pm

BOGOTA – Diego Maradona steunt nog steeds de kandidatuur van prins Ali bin al-Hussein uit Jordanië voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. De legendarische Argentijnse oud-voetballer spreekt op Facebook de geruchten tegen dat de samenwerking is beëindigd.

”Ik wil laten weten dat de berichten die suggereren dat ik niet langer samenwerk met prins Ali bin al-Hussein onwaar zijn. Volgende week maandag zullen we elkaar ontmoeten om verder te werken aan zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de FIFA”, aldus Maradona. ”Ik sta hem bij tot de dood, omdat hij een goed mens en een harde werker is. Hij is niet zoals de mensen die de FIFA hebben verlaten via de achterdeur om nooit meer terug te keren. Ik verraad nooit iemand.”

Het Chinese persbureau Xinhua schreef deze week dat prins Ali publiekelijk had gezegd dat van een samenwerking geen sprake was. Wel noemde hij Maradona zijn vriend.

Prins Ali maakte in september bekend dat hij zich opnieuw kandidaat stelt voor het voorzitterschap van de FIFA als opvolger van Sepp Blatter. De Jordaniër verloor de verkiezingsstrijd in mei, maar enkele dagen later trad de Zwitserse preses af wegens de aanhoudende stroom schandalen. De nieuwe voorzitter wordt tijdens een buitengewoon FIFA-congres in februari gekozen. Prins Ali (40) heeft concurrentie van sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa uit Bahrein, de Zwitser Gianni Infantino, de Fransman Jerôme Champagne en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale.


Meer Andere Huizen