Margareta verwacht ook in 2021 moeilijk jaar voor Roemenen

Vorsten

24/12/2020 1:39 pm

De Roemeense bewaarder van de kroon, Margareta, heeft donderdagmiddag vanuit haar winterresidentie in Săvârșin de bevolking van Roemenië en buurland Moldavië toegesproken ter gelegenheid van het kerstfeest. De Roemeense televisie zond de eerder opgenomen toespraak uit. Margareta staat sinds het overlijden van haar vader koning Mihai in 2017 aan het hoofd van het koningshuis dat binnen de republiek een eigen status heeft gekregen.

“2020 was voor de hele mensheid een moeilijk jaar door de pandemie die alle landen van de wereld trof. Het leven van veel mensen is moeilijk, soms bijna onmogelijk. Maar we mogen de hoop niet verliezen. We zullen de duisternis en de moeilijkheden overwinnen”, begon Margareta haar kerstboodschap.

“Vaccins komen eraan, maar ik denk dat volgend jaar niet gemakkelijk zal zijn. We moeten onze kwetsbare burgers blijven beschermen en tegelijkertijd voor ons economisch leven zorgen, na de ernstige schade die het dit jaar heeft geleden”, zo vervolgde ze.

Ze bracht in herinnering dat ze in januari had stilgestaan bij de dertigste verjaardag van haar komst naar Roemenië, kort na de val van het communisme in december 1989. “Roemenië is de afgelopen dertig jaar totaal getransformeerd. De generaties van vandaag zijn betrokken en vol creativiteit. Dankzij hen heb ik vertrouwen in de toekomst.” Margareta vertelde het voorbije jaar vooral vanuit huis te hebben gewerkt. “Zoals elk jaar hebben we geprobeerd de Roemeense economie, onderwijs, wetenschap en cultuur te bevorderen.”

“Vanuit ons huis in Săvârșin wens ik alle Roemenen hier in ons land, in de republiek Moldavië en degenen die ver van huis en familie zijn, een fijne kerst en gezondheid toe.”

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen