Margereta en Radu delen kerstcadeaus uit aan personeel

Vorsten

23/12/2020 2:57 pm

De Roemeense kroonbewaarder Margareta en haar man prins Radu hebben op het koninklijk domein Săvârșin in het westen van Roemenië kerstgeschenken uitgereikt aan het personeel van het kasteel en de boswachterij.

Ze deden dat vanwege de coronamaatregelen in de buitenlucht en met het bewaren van gepaste afstand, zo liet het persbureau van het Roemeense koningshuis weten. Eerder deze week hadden de paleismedewerkers in Boekarest al hun kerstcadeau gekregen.

Margareta kwam in december 2017 aan het hoofd te staan van de koninklijke familie na het overlijden van haar vader koning Mihai. Zolang in Roemenië de monarchie niet is hersteld, gebruikt ze de titel ‘koningin’ niet, maar wel het predikaat ‘hare majesteit’. De regering erkent dat ook en gaat daarin mee. Als betiteling gebruikt het hof het wat omslachtige en unieke ‘bewaarder van de kroon’.

De koninklijke familie brengt de feestdagen traditioneel door in het 2900 inwoners tellende dorpje Săvârșin, op zo’n 90 kilometer van de stad Arad. Bij het uitdelen van de cadeaus was ook Margareta’s zus prinses Sofia aanwezig, alsmede de lokale burgemeester en de priester van de lokale Roemeens-orthodoxe kerk.


Meer Andere Huizen